Bài tập về từ nối trong tiếng Anh [ Linking words - Connectors]

Cập nhật lúc: 11:29 12-09-2017 Mục tin: Ngữ Pháp (Grammar)


50 câu bài tập trắc nghiệm về các từ nối trong tiếng Anh [ linking words] có đáp án giúp củng cố lý thuyết, rèn luyện kỹ năng và nhớ bài tốt hơn.


EXERCISES ON CONNECTORS

1) You should keep the milk in the refrigerator_____________ it doesn’t go bad.
A. since B. so that C. because D. after
2) You should say goodbye to your brother _____________ you leave for Europe.
A. despite B. after C. since D. before
3) The class discussion was short;_____________, we gained some knowlegde from it.
A. however B. moreover C. although D. therefore
4) The undergone is cheap;_____________, it’s faster than the train.
A. however B. moreover C. but D. so
5) _____________ you study harder, you won’t win the scholarship.
A. Unless B. Because C. If D. In order that
6) The countrytside air is fresh,________________, it’s not polluted.
A. however B. whenever C. moreover D. beside
7) ________________ she spoke slowly, I don’t understand her.
A. Since B. Although C. If D. As
8) We will wait her ____________ he comes back.
A. while B. until C. since D. for
9) Our teacher explained the lesson slowly ______________ we might understand him.
A. and B. so that C. if not D. or
10) _____________ it rained heavily, we went to school on time.
A. Even though B. Despite C. Because D. Though not
11) Our visit to Japan was delayed___________ my wife’s illness.
A. because B. because of C. thanks to D. although
12) __________ he goes to the theatre with me, I shall go alone.
A. because of B. because C. unless D. when
13) He tries his best to work hard ______________ help her family get over the difficulties.
A. so as that B. in order that C. in order to D. so as not to
14) We moved to the front row _____________ we could hear and see better.
A. so as that B. because C. although D. so that
15) I made a mistake ____________ I was tired after the work.
A. though B. so that C. because D. if
16) Minh had a terrible headache. __________________, he still wanted to go to school.
A. Therefore B. But C. However D. Although
17) My sister will take the plane to Singapore______________ she dislikes flying.
A. because B. so that C. therefore D. though
18) My car broke down on the way.____________, when I got the airport, the plane had taken off.
A. Because B. However C. Therefore D. Although
19) His mother was sick._________________, Jane had to stay at home to look after her.
A. But B. However C. So D. Therefore
20) They asked me to wait for them; ____________, he didn’t turn back.
A. but B. however C. so D. therefore
21) Many people still believe him very much __________ he sometimes tell lies.
A. because B. since C. although D. despite
22) They were walking on the street _________ there was an accident.
A. when B. while C. because D. so that
23) __________ the darkness in the room, we couldn’t continue our studying.
A. because of B. since C. although D. in spite of
24) Mary tries to study as hard as possible ___________ she can get the scholaship to study in England.
A. in order to B. so that C. because D. because of
25) She stopped at the post office ___________ she could send the letter to her parents.
A. although B. so as to C. in order that D. despite
26) He didn’t wear warm clothes __________________ the cold weather in winter.
A. because B. although C. because of D. in spite of
27) What had you done ____________ I phoned you?
A. as soon as B. by the time C. after D. while
28) Tom couldn’t get a job _____________ he couldn’t speak English well.
A. because B. although C. because of D. in spite of
29) _____________ he knew the danger of smoking, he couldn’t give it up.
A. Since B. Though C. Because of D. Despite
30) He knew the danger of smoking;______________, he couldn’t give it up.
A. therefore B. but C. however D. although
31) ____________ their poverty in their family, they live happily together everyday.
A. as B. though C. because D. despite
32) He didn’t drink beer _______________ he was really thirsrty.
A. in spite of B. even though C. because D. since
33) We will go without him ____________ he comes here on time.
A. though B. unless C. Because D. If
34) Mike went ot the bank ______________ he cashed his cheque.
A. therefore B. so that C. however D. although
35) The students finish the test well _________________ its difficulties yesterday.
A. therefore B. in spite of C. however D. although
36) She has driven a car _____________ she studied at the university.
A. as soon as B. by the time C. after D. since
37) We started out on the trip ______________ the weather was extremely hot.
A. because B. in spite of C. because of D. although
38) We should wait for her __________ we had much time.
A. though B. unless C. because D. if
39) ____________ we had much time, we shouldn’t wait for her
A. Though B. Unless C. Because D. If
40) The food didn’t look appetizing;______________, many people liked enjoying it.
A. therefore B. so that C. however D. although
41) It was already 6p.m, ______________ we closed our office and went home.
A. therefore B. but C. however D. so
42) Ok! you can take Chemistry as your major.______________, you should remember that it is not easy to learn.
A. Therefore B. But C. However D. Although
43) John succeeded in the exam ______________ his hard and methodical work.
A. because B. in spite of C. because of D. although
44) He didn’t stop his car ___________ the traffic light turned red.
A. because B. in spite of C. because of D. although
45) She didn’t join our programme _________________ she had to take a summer course at the college.
A. so that B.because of C. because D. although
46) She wanted to go to bed early ________________ her bad tiredness.
A. because B. in spite of C. because of D. although
47) _________________ he had to take her mother to the hospital, he still attened our party yesterday.
A. Because B. In spite of C. Because of D. Although
48) ______________ they had read these books, they went out.
A. As soon as B. Before C. After D. Since
49) The students couldn’t do the test ______________ its copmplicated problems.
A. because B. in spite of C. because of D. though
50) ______________ it got dark, they continued working.
A. Because B. In spite of C. Because of D. Even though

 

HƯỚNG DẪN GIẢI
Thực hiện: Ban Chuyên môn Tuyensinh247.com


1. B
2. D
3. A
4. B
5. A
6. C
7. B
8. B
9. B
10. A
11. B
12. C
13. C
14. D
15. C
16. C
17. D
18. C
19. D
20. B
21. C
22. A
23. A
24. B
25. C
26. D
27. B
28. A
29. B
30. C
31. D
32. B
33. B
34. B
35. B
36. D
37. D
38. C
39. B
40. C
41. D
42. C
43. B
44. D
45. C
46. C
47. D
48. A
49. C
50. D

 

 

Tất cả nội dung bài viết. Các em hãy xem thêm và tải file chi tiết dưới đây:

>>Học trực tuyến luyện thi THPTQG, Đại học 2019, mọi lúc, mọi nơi tất cả các môn. Các thầy cô giỏi nổi tiếng, dạy hay dễ hiểu



Cập nhật thông tin mới nhất của kỳ thi tốt nghiệp THPT Quốc Gia 2018