Bài tập với used to/ be used to/ get used to - Có đáp án

Cập nhật lúc: 16:27 27-09-2017 Mục tin: Ngữ Pháp (Grammar)


Bài tập ngữ pháp với cấu trúc used to/ be used to/ get used to có đáp án - một nội dung thường xuất hiện trong các đề thi & kiểm tra trong chương trình phổ thông. Với dạng bài tập trắc nghiệm có đáp án giúp người học củng cố lý thuyết và rèn luyện kỹ năng làm bài hiệu quả.

EXERCISES ON USED TO/ BET USED TO/ GET USED TO

Choose the best answer to fill the gap in each of the following.

1. When I started to work here I needed a lot of help, but now I ______ all the work on my own.
a. am used to doing b. used to do c. get used to doing
2. He ______ several books a month, but he doesn't have time any more.
a. was used to reading b. got used to reading c. used to read
3. We were surprised to see her driving – she ______ when we first met her.
a. didn't use to drive b. got used to driving c. was used to driving
4. Don't worry, it's a simple program to use. You ______ it in no time, I'm sure.
a. used to use b. are used to c. will get used to
5. When I had to commute to work every day I ______ very early.
a. used to getting up b. used to get up c. was used to get
6. I'm afraid I'll never ______ in this place. I simply don't like it and never will.
a. got used to living b. used to live c. get used to living
7. Whenever we came to Coventry we always ______ in the Central Hotel. We loved it.
a. used to stay b. got used to staying c. were used to stay 8. When Pete Smith was the head of our office everything ______ well organized. Now it's total
chaos here.
a. got used to be b. was used to being c. used to be
9. Mr Lazy was shocked when he joined our busy company because he ______ doing much
work everyday.
a. wasn't used to b. didn't use to
10. At first the employees didn't like the new open-space office, but in the end they ______ it.
a. got used to b. get used to c. are used to
11. Jim doesn't have a girlfriend now but he................................... .
a. didn't use to b. used to c. was using to
16. If you go to live in the United Kingdom, you................................... on the left.
a. 'll have to get used to drive
b. 'll have to get used to driving
c. 'd have had to get used to
12. People ................................... the Internet yet but in a few years time everybody will be surfing around like crazy.
a. aren't used to using b. doesn’t use c. isn't used to using
17. At first it was difficult for her to speak in French all the time but she ................................... to it now.
a. is used b. uses c. gets used
13. I ................................... to play football when I was young. I'm too old and fat to play now.
a. use b. got used to c. used
18. After the holidays it takes me a week ................................... up early again.
a. to get used to getting b.to be used to getting c. to get used to get
14. Pepe Juan was in London for a year. He liked England but he ................................... the insipid food and the miserable weather.
a. could ever get used to b. could never get used to c. can ever get used to
19. The queue in the baker's ................................... to be so bad but now it's terrible. It must be that new chapata bread they bake. It's delicious.
a. didn't use b. didn't used c. was used
15. I've been getting up early every day for years but I ................................... to it.
a. used b. am still not used c.am already used
20. Do you mind if I ................................... your phone?
a. used b. am using c. use

 

HƯỚNG DẪN GIẢI

1. When I started to work here I needed a lot of help, but now I a. am used to doing all the work
on my own.
2. He c. used to read several books a month, but he doesn't have time any more.
3. We were surprised to see her driving – she a. didn't use to drive when we first met her.
4. Don't worry, it's a simple program to use. You c. will get used to it in no time, I'm sure.
5. When I had to commute to work every day I b. used to get up very early.
6. I'm afraid I'll never c. get used to living in this place. I simply don't like it and never will.
7. Whenever we came to Coventry we always a. used to stay in the Central Hotel. We loved it.
8. When Pete Smith was the head of our office everything c. used to be well organized. Now
it's total chaos here.
9. Mr Lazy was shocked when he joined our busy company because he a. wasn't used to doing
much work everyday.
10. At first the employees didn't like the new open-space office, but in the end they a. got used
to it.
11. B      12. A       13. C       14. B       15. B
16. B       17. A       18. A       19. A       20. C

Tất cả nội dung bài viết. Các em hãy xem thêm và tải file chi tiết dưới đây:

>>Học trực tuyến luyện thi THPTQG, Đại học 2019, mọi lúc, mọi nơi tất cả các môn. Các thầy cô giỏi nổi tiếng, dạy hay dễ hiểu



Cập nhật thông tin mới nhất của kỳ thi tốt nghiệp THPT Quốc Gia 2018