Đề thi học kỳ I tiếng Anh 12 - Đề số 1 - có đáp án

Cập nhật lúc: 14:55 22-12-2016 Mục tin: ĐỀ KIỂM TRA & THI


Đề thi học kỳ 1 tiếng Anh 12 có đáp án hỗ trợ học sinh ôn luyện và tự đánh giá năng lực hiệu quả.

 

ĐỀ THI HỌC KỲ I   - ĐỀ SỐ 1

Môn: tiếng Anh 12

Năm học: 2016 - 2017

Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others.

1.     A. any                                     B. daddy                            C. cat                                 D. chat

2.     A. talked                                 B. passed                           C. called                            D. washed

3.     A. come                                  B. something                    C. comb                             D. grow

Choose the word that has the stress differently from that of the other words.

4.     A. company                           B. official                          C. Australia                      D. encounter

5.     A. knowledge                        B. bracket                         C. although                       D. neighbor

6.     A. hopelessness                    B. athletics                        C. resident                        D. tolerance

Choose the best answer to complete the blank in each of the following sentences.

7.  This room__________since I was born.

             A. has been painted       B. was painted                  C. painted                         D. has painted

8.  What__________ you__________if you __________a billionaire? –I would take a trip into space.

             A. will/do / are               B. would/do / were          C. can/do/was                   D. shall/do / are

9.  Have you seen the Titanic yet? _ No, I haven’t. I__________it next Saturday.

             A. would see                   B. will see                         C. am going to see           D. see

10. After__________dinner, I often watch TV.

             A. ate                               B. eat                                 C. eaten                             D. eating

11. Tom said that he __________his motorbike the day before.

             A. had lost                      B. lost                                C. has lost                         D. lose

12. Do you believe__________God?

             A. at                                 B. of                                   C. about                             D. in

13. Air and water are necessary__________us.

             A. of                                 B. for                                 C. with                               D. to

14. The beautiful woman has a busy__________life.

             A. society                        B. socialize                       C. social                            D. socializing

15. English has become the main language of__________.

             A. communication         B. communicate               C. communicant                D. communicative

16. Do you think doing the household chores is the__________of the women only?

             A. responsibly                B. responsible                  C. responsibility              D. responsive

17. He did some odd jobs at home__________.

             A. disappointment         B. disappointedly            C. disappointed                D. disappoint

18.  “I have bought you a toy. Happy birthday to you!” –“__________”

             A. What a lovely toy! Thanks.                                B. Have a nice day!

             C. The same to you!                                                 D. What a pity!

19.  “ Your hairstyle is terrific, Cindy” – “__________”

             A. It’s nice                      B. You’re welcome         C. Not at all                      D. Thanks, Peter

20. When students finish the secondary education, they have to take a(n)__________called GCSE.

             A. check                          B. examination                 C. interview                      D. test

21. I spoke very slowly __________he didn’t understand English very well.

             A. to                                 B. so that                           C. because                        D. so

22. When being interviewed, you should concentrate on what the interviewer is saying or asking you.

             A. be related to              B. express interest in      C. be interested in           D. pay attention to

23.  “ I’m going away tomorrow, mother.”_ Leo told his mother that__________away the__________.

             A. he was going / following day                             C. I was going / day after

             B. I’m going / day after                                            D. he’s going / following day

24.  “ It was nice of you to give me the present. Thank you” Ben said to Mary.

           _Ben thanked Mary__________the present.

             A. of giving him                                                        C. for giving him

             B. it had been nice of her to give him                    D. that she had been nice to give him

25. Shakespeare wrote “ Romeo and Juliet” in 1605.

             A. “ Romeo and Juliet” were written by Shakespeare in1605

             B. “ Romeo and Juliet” was written by Shakespeare in 1605.                     

             C. “ Romeo and Juliet” was written in 1605 by Shakespeare.

             D. “ Romeo and Juliet” were written in 1605 by Shakespeare

26. The hurricane has totally destroyed the villages._ The villages__________by the hurricane.

             A. have been totally destroyed                               C. have totally been destroyed

             B. has been totally destroyed                                 D. has totally been destroyed

27. If you don’t work much harder, you won’t pass the exam.

       _ Unless you__________much harder, you__________the exam.

             A. work / will pass                                                    B. don’t work / will pass   

             C. don’t work / won’t pass                                      D. work / won’t pass

28. My sister is often sick because she doesn’t do physical exercise.

             A. If my sister does physical exercise, she won’t often be sick.

             B. If my sister isn’t physical exercise, she does sick.

             C. If my sister did physical exercise, she wouldn’t often be sick.

             D. If my sister wasn’t physical exercise, she would do sick.                       

29. The river from__________we get our water- supply is nearly empty.

             A. whose                         B. that                                C. where                            D. which

30. My father wants to speak to you. You met him yesterday.

       _ My father__________you met yesterday, wants to speak to you.

             A. whose                         B. whom                            C. whom                            D. that

31. In spite of his poorness, he is honest.

             A. Although he is poor, he is honest.                     C. Despite he is poor, he is honest.

             B. Although he is poor, but he is honest.              D. In spite of he is poor, he is honest.

32. He only accepted the job__________the high salary.

             A. though                        B. because                        C. because of                    D. in spite of

33. Did you read__________novel I lent you__________last week?

             A. ф / in                           B. a / ф                               C. ф /on                             D. the/ф

34. __________rich should help__________poor and__________disabled.

             A. a / a / a                        B. the / the / the                C. ф / ф / ф                        D. the / the / ф

35. The man who is speaking to John is my brother.

             A. The man spoke to John is my brother.

             C. The man spoken to John is my brother.

             B. The man is speaking to John is my brother.

             D. The man speaking to John is my brother.

36. He read The Old Man and The Sea, a novel__________by Ernest Hemingway.

             A. written                        B. writing                          C. which written              D. that wrote

Choose the underlined part that needs correction.

37. I often listen music when I have free time.

       A             B         C                D

38. We spent a week to preparing for our concert.

       A    B                   C                  D

39. The phone rung while I was washing the dishes.

            A        B                 C                 D

40. The more I live with him, the most I love him.

       A                   B             C             D

 

Read the passage below and choose the best answer ( A, B, C or D ) to each question.

 The habits of those who constantly play video games are very important to people working in video-game industry. If video games are going to one of the most attractive features of future interactive systems, it is essential for producers to know what types of games to make, how best to present such games on interactive video, and how to ensure that such games maintain their fascination for people. Above all, it is vital to build up detailed profiles of people who are addicted to video games.

 Until recently, the chief market for video games has been boys aged eight to fifteen. The fascination for interactive video games is seen in its purest form in this group. Video games appeal to some deep instinct in boys who find it impossible to tear themselves from them. Schoolwork is ignored, health is damaged and even eating habits are affected. Girls of the same age, however, are entirely different, demonstrating far greater freedom from the hold of video games. Quite simply, they can take video games in their strike, being able to play them when they want and then leave them alone.

41. Producers of video games are keen on __________.

             A. finding the best ways of continuing to attract people

             B. developing computer techniques in making such games

             C. learning about drug to which people are addicted

             D. designing ways

42. The people who are most attracted to video games are __________.

             A. young adult women

             B. boys from eight to fifteen years old

             C. girls between eight and fifteen

             D. supermarket assistants

43. __________have different attitude towards playing video games.

             A. Adult men and women

             B. Boys and girls from eight to fifteen

             C. Girls and boys above eight

             D. Girls and boys below eight

44. The addiction to video games can be so powerful that it can __________.

             A. separate boys from girls

             B. make people relaxing

             C. destroy people’s instincts

             D. make people physically ill.

45. Compared with boys of the same age, girls are __________.

             A. more intelligent than boys

             B. more addicted to video games

             C. more concentrated on video games

             D. less affected by video games

 

Choose the word or phrase ( A, B, C or D ) that best fits the blank space in the following passage.

            Speech is one of the most important ways of communicating. It consists of far more than just (46)_________noises. To talk or to (47)_________by other people, we have to master a language, that is, we have to use combinations of sound that (48)_________for a particular object or idea. Communication (49)_________impossible if everyone (50)_________up their own language.

46. A. makes                                B. make                             C. to make                         D. making

47. A. understanding                  B. understand                   C. be understood             D. be understandable

48. A. to stand                              B. stand                             C. stands                           D. standing

49. A. is                                         B. will be                           C. would be                      D. was

50. A. made                                  B. makes                           C. make                             D. will make

 

------THE END------

 

 

HƯỚNG DẪN GIẢI

Thực hiện: Ban Chuyên môn Tuyensinh247.com

1.A

2.C

3. D

4. A

5. C

6. B

7. A

8. B

9. C

10. D

11. A

12. D

13. B

14. C

15. A

16. C

17. B

18. A

19. D

20. B

21. B

22. D

23. A

24. C

25. B

26. A

27. D

28. C

29. D

30. B

31. A

32. C

33. D

34. B

35. D

36. A

37. B

38. C

39. B

40. C

41. A

42. B

43. A

44. C

45. D

46. D

47. C

48. B

49. A

50. B

 

Tất cả nội dung bài viết. Các em hãy xem thêm và tải file chi tiết dưới đây:

>> Khai giảng Luyện thi ĐH-THPT Quốc Gia 2018 bám sát cấu trúc Bộ GD&ĐT bởi các Thầy Cô uy tín, nổi tiếng đến từ các trung tâm Luyện thi ĐH hàng đầu, các Trường THPT Chuyên và Trường Đại học..

Cập nhật thông tin mới nhất của kỳ thi tốt nghiệp THPT Quốc Gia 2016