Đề thi HKI tiếng Anh 12 trường THPT Đào Duy Từ - Đắk Nông 2016 - 2017( có đáp án)

Cập nhật lúc: 11:10 22-12-2016 Mục tin: ĐỀ KIỂM TRA & THI


Đề thi HKI tiếng Anh 12 trường THPT Đào Duy Từ mới nhất có đáp án hỗ trợ các em tham khảo và ôn luyện tốt hơn.

 

SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO ĐĂK NÔNG

TRƯỜNG THPT ĐÀO DUY TỪ

 

ĐỀ THI HỌC KÌ 1 NĂM HỌC 2016-2017

Môn: English 12

Thời gian: 60 phút (Không kể thời gian giao đề)

Mã đề thi: 129

 

I.                   MULTIPLE CHOICE:

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

Câu 1:      A. jumped                B. grabbed                C. remarked             D. laughed

Câu 2:      A. bathing                B. method                 C. bathroom            D. width

Câu 3:      A. doors                   B. plays                    C. students               D. beds

 

Pick out the word whose main stressed syllable is different from the rest:

Câu 4:      A. persuade             B. comfort                C. protect                 D. reduce

Câu 5:      A. terrorism             B. economics           C. preparation         A. education

Choose the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part.

Câu 6: Cattle raising began in Texas well before the Civil War

A. ages                          B. properly                   C. long                          D.shortly

Câu 7: The consensus among his sisters was that he ought to get married.

A. disagreement   B. statistics          C. survey                                      D. concentration

 

Choose the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part.

Câu 8: The alarm  went off  at 5.30. I got up and got ready for work

A. went on                    B. worked                     C. rang                          D. opened

Câu 9: :  Punctuality is imperative in your new job.

   A. Being efficient            B. Being on time     C. Being cheerful         D. Being courteous

 

 Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting.

Câu 10: The major goal of primary education is to achieve basis literacy and innumeracy among all students.

A. basis                         B. major goal     C. is                      D. among

Câu 11: Education can often to be considered to be the most important element to develop a country.

A. most important B. to develop    C. to be considered  D. can

Câu 12: Most parents prefer an education system which offers children widest study options in the world.

A. which                       B. widest           C. education system  D. Most parents

Choose one sentence that has the same meaning as the root one.

Câu 13: He said, “My wife has just bought a diamond ring.”

A. He said that his wife had just bought a diamond ring.

B. He said that my wife had just bought a diamond ring.

C. He said that his wife has just bought a diamond ring.

D. he said that his wife just bought a diamond ring.

Câu 14:  Tom asked me:” Did you have good time last year?”

A. Tom asked me if was I having a good time last year               

C. Tom asked me if would I have a good time the year before   

B. Tom asked me whether I had had a good time the year before          

D. Tom asked me whether I have had a good time the year before

Câu 15: The girl who is standing over there is my sister.

A. The girl stands over there is my sister.

B. The girl standing over there is my sister.

C. The girl who standing over there is my sister.      

D. The girl to stand over there is my sister.

 

Choose the sentence that best combines the pair of sentences given

Câu 16: The students have to learn many words. They are very difficult

A. The students have to learn many words which are very difficult

B. The students being very difficult have to learn many words.

C. The students who are very difficult have to learn many words.

D. The students whom have to learn many words being very difficult.

Câu 17: He doesn’t have time to do physical exercises.  he is unhealthy.

A. If he did physical exercise, she would be healthy.

B. If he does physical exercise, she would be healthy.

C If he did physical exercise, she would have been healthy..

D If he had done physical exercise, she will be healthy.

 

Read the text below and choose the correct word or phrase for each space

In the western customs ...(18)... hands is the customary form of greeting, but in China a nod of the head or slight bow is sufficient. Hugging and kissing when greeting are uncommon. Business cards are often ...(19)... and yours should be printed in your own language and in Chinese. Also, it is more respectful to present your card or a gift or -any other article using both hands. The Chinese are ...(20)...  applauders. You may be greeted with group clapping, even by small children. When a person is applauded in this practice it is the custom for that person to return the applause or a "thank you." When walking in public places, direct eye contact and staring is uncommon in the larger cities, especially in those areas accustomed to foreign visitors. ...(21)... , in smaller communities, visitors may be the subject of much curiosity and therefore you may notice some stares. Generally speaking, the Chinese are not a touch-oriented society, especially true for visitors. So, avoid ...(22)... or any prolonged form of body contact. Public displays of affection are very rare. On the other hand, you may 3note people of the same sex walking hand-in-hand, which is simply a gesture of friendship.

   Do not worry about a bit of pushing and shoving in stores or when groups board public buses or trains. In this case, Apologies are neither offered or expected. The Chinese will stand much closer than Westerners.

Câu 18 : A. grasping          B. hugging                               C.shaking          D. taking

Câu 19: A. converted        B. exchanged                          C. transferred    D. changed

Câu 20: A. enthusiasm      B.enthusiast                            C. enthusiastic   D. enthusiastically

Câu 21: A. Moreover        B. Whatever                            C.However        D. Furthermore

Câu 22: A. touching          B. touched                             C.touch           D. to touch

 

Choose the word or phrase that best completes each sentence.

Câu 23: The sign says, "Keep off the grass."

A. The sign says, "Grass should not be grown here."

B. The sign says, "Water the grass, please."

C. The sign says, "Don't walk on the grass."

D. The sign says, "Have someone cut the grass immediately."

Câu 24: We always stand by you when you are in need.

A. We can never stand your necessity.

B. We cannot do anything for you though you are in need.

C. Whenever you are in need, we stand next to you.

D. We always continue to support and help you when you are in need.

Câu 25: Go over the report before you submit it.

A. Type the report quickly and then submit it.

B. Before you write the report you have to find enough information.

C. Before you submit the report, you should be finished writing it.

D. Read the report carefully before you submit it.

Câu 26: I will take up golf this year.

A. I will build a golf court this year.                        B. I will begin to play golf this year.

C. I will enter a golf competition this year.            D. I will stop playing golf this year.

Câu 27: Housewives do not have to spend a lot of time doing housework any more.

A. Housewives have to spend more and more time to do housework.

B. No longer do housewives have to spend a lot of time doing housework.

C. Never have housewives spent as much time doing housework as they do now.

D. Housework will never be done by housewives any more.

Câu 28: The fortune-teller ______ around here for a long time.

A. hasn’t seen

B. didn’t see

C. hasn’t been see

D. hasn’t been seen

Câu 29: The captain said to his men: “Cut the power supply immediately!”

A. The chief fireman ordered his men to cut the power supply immediately.

B. The chief fireman suggested his men cut the power supply immediately.

C. The chief fireman requested his men to cut the power supply immediately.

D. The chief fireman invited his men to cut the power supply immediately.

Câu 30: John: “Why don’t you take a break?” - Alex: “_________”

A. Because I’m tired

B. I don’t agree

C. Sure, go ahead

D. I guess I should

 

Read the passage below. Then choose one best answer (A), (B), (C) or (D) to each question

   Today’s cars are smaller, safer, cleaner and more economical than their predecessors, but the car of the future will be far more pollution-free than those on the road today. Several new types of automobile engines have already been developed that run on alternative sources of power, such as electricity, compressed natural gas, methanol, steam, hydrogen, propane.

   Electricity, however, is the only zero-emission option presently available. Although electric vehicles will not be truly practical until a powerful, compact battery or another dependable source of current is available, transportation expects foresee a new assortment of electric vehicles entering everyday life: shorter-range commuter electric cars, three-wheeled neighbourhood cars, electric deliver vans, bikes, and trolleys.

   As automakers work to develop practical electric vehicles, urban planners and utility engineers are focusing on infrastructure systems to support and make the best use of the new cars. Public charging facilities will need to be as common as today’s gas stations. Public parking spots on the street or in commercial lots will need to be equipped with devices that allow drivers to charge their batteries while they stop, dine, or attend a concert. To encourage the use of electric vehicles, the most convenient parking in transportation centres might be reserved for electric cars.

   Planners foresee electric shuttle buses, trains and neighbourhood vehicles all meeting at transit centres that would have facilities for charging and renting. Commuters will be able to rent a variety of electric cars to suit their needs: light trucks, one-person three wheelers, small cars, or electric/gasoline hybrid cars for longer trips, which is no doubt take place on automated freeways capable of handling five times number of vehicles that can be carried by a freeway today.

Câu 31: The following electric vehicles are all mentioned in the passage EXCEPT........

A. trolleys                    B. trains                                 C. vans                                  D. planes

Câu 32: According to the passage, public parking lots in the future will be......

A. more convenient than they are today.                B. much larger than they are today.

C. equipped with charging devices.                        D. as common as today’s gas stations

Câu 33: The author’s purpose in the passage is to........

A. narrate a story about alternative energy vehicles.

B. describe the possibilities for transportation in the future.

C.support the invention of electric cars.

D. criticize conventional vehicles.

Câu 34: The wordchargingin this passage refer to.......

A. lightening                B. electricity                         C. parking                             D. credit cards

Câu 35: It can be inferred from the passage that..........

A. electricity is the best alternative source of power as it is almost free of pollution.

B. the present electric engines are the best option as being practical.

C. the present cars are more economical than their future generation.  

D. many new types of practical electric engines have been developed.

 II.          REWRITE:

 Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it.

1.Hellen didnt study hard, so she failed the exam.

   If Hellen........................................................................

2. People speak English all over the world

  English..........................................................................

3.Alan is my best friend. His father is a famous singer

  Alan, ............................................................................

4.No one in my class is as tall as Peter

  Peter is..........................................................................

5.My mother doesn’t allow me to go out at night

  My mother doesn’t .......................................................

6. He couldnt go to school because he was ill.

  Because of.....................................................................

 

----------- HẾT ----------

 

HƯỚNG DẪN GIẢI

Thực hiện: Ban Chuyên môn Tuyensinh247.com

 

1. B

2. A

3. C

4. B

5. A

6. D

7. A

8. C

9. B

10. A

11. C

12. B

13. A

14. B

15. B

16. A

17. A

18. C

19. B

20. C

21. C

22. A

23. C

24. D

25. D

26. B

27. B

28. D

29. A

30. D

31. D

32. C

33. B

34. B

35. A

REWRITE:

1. If Hellen had studied harder, she would have passed the exam

     = If Hellen had studied harder, she wouldnt  have failed  the exam

2. English is spoken all over the world

3. Alan, whose father is a famous singer, is my best friend.

4. Peter is the tallest( boy) in my class.

5.My mother doesn’t let me go out at night.

6. Because of his illness, he couldnt go to school.

 = Because of the fact that he was ill, he couldnt go to school.

 

 

Tất cả nội dung bài viết. Các em hãy xem thêm và tải file chi tiết tại đây: Download

>> Khai giảng Luyện thi ĐH-THPT Quốc Gia 2017 bám sát cấu trúc Bộ GD&ĐT bởi các Thầy Cô uy tín, nổi tiếng đến từ các trung tâm Luyện thi ĐH hàng đầu, các Trường THPT Chuyên và Trường Đại học..

Cập nhật thông tin mới nhất của kỳ thi tốt nghiệp THPT Quốc Gia 2016