50 câu trắc nghiệm về từ vựng (có đáp án)

Cập nhật lúc: 17:14 13-04-2016 Mục tin: Ngữ Pháp (Grammar)


Phần này gồm có 50 câu giúp học sinh luyện tập về từ vựng có đáp án.

 

BÀI TẬP TRẮC NGHIỆM LUYỆN TẬP VỀ TỪ VỰNG

1. He failed in the election just because he ___________ his opponent.

A. overestimated         B. underestimated       C. understated            D. undercharged

2. They ________because it is a national holiday.

A. don’t work                         B. won’t work             C. haven’t worked      D. aren’t working

3. She’s finished the course, ____________?

A. isn’t she                  B. hasn’t she               C. doesn’t she                         D. didn’t she

4. “Would you like a beer?” “ Not while I’m ___________”

A. in the act                B. in order                   C. on duty                   D. under control

5. Some friends of mine are really fashion-conscious, while __________ are quite simple.

A. some other              B. some others            C. anothers                  D. the other

6. According to some historians, If Napoleon had not invaded Russia, he _________ the rest of the world.

A. had conquered                                           B. would conquer      

C. would have conquered                               D. conquered

7. Is that the man _________ has been stolen?

A. the car of whom                                         B. the car of his

C. whose car                                                   D. the car of who

8. When someone answers the phone, you say, “ Can I _________Elsie, please?”

A. talk to                     B. say to                     C. tell                          D. speak to

9. “ How much do you earn, Mary?” “ I’d___________”

A. rather don’t say      B. better not to say     C. rather not say          D. prefer not say

10. Captain Scott’s __________ to the South Pole was marked by disappointment and tragedy.

A. excursion                B. visit                         C. tour                         D. expedition

11. The teacher made a difficult question, but at last, Joe __________ a good answer.

A. came up with          B. came up to              C. came up against      D. came up for

12. There are a lot of __________ buildings in the centre of the city.

A. many – floored       B. many story              C. multi – storied        D. multi – storey

13. “ Make yourself at home.” “ ______________”

A. Yes, can I help you                                    B. Thanks. Same to you

C. Not at all. Don’t mention it                        D. That’ very kind. Thank you.

14. Olypiakos ________ 0 – 0 with Real Madrid in the first leg of the semi-final in Athens.

A. drew                       B. equalled                  C. equalised                D. shared

15. The pop star _________ when the lights _________

A. sang – were going out                                B. was singing - went out

C. was singing – were going out                     D. sang – went out

16. It was not until she had arrived home ______ remembered her appointment with the doctor.

A. when she                B. that she                   C. and she                   D. she

17. ________ a novelty in American retailing, fixed prices are now universal in sales.

A. It was once             B. Once it was            C. That once                D. Once

18. Jane will have to repeat the course because her work has been __________

A. unpleasant              B. unnecessary            C. unusual                  D. unsatisfactory

19. I don’t know If _________ in my essay.

A. is there a mistake    B. there a mistake is    C. a mistake is there    D. there is a mistake

20. _________ you ever ________ the U.S. before your trip in 2006?

A. Have – been                                               B. Would – be            

C. Would – have been                                    D. Had – been

21. “We’re going to the seaside.” “Can ___________?”

A. I come as well                                            B. also I come

C. I too come                                                  D. I as well come

22. The old man is both deaf and dump. He can ______understand us.

A. harder                     B. hard                        C. hardly                     D. best

23. Does that name __________ to you?

A. ring a bell               B. break the ice           C. foot the bill             D. fall into place

24. It was a great _________ to have a doctor living near us.

A. convenient              B. convenience            C. conveniently           D. conveniences

25. “ Thanks for your help.” “ ____________”

A. With all my heart                                       B. It’s my pleasure

C. Never remind me                                        D. All it is for you

26. The greater the demand, __________ the price.

A. higher                     B. high                        C. the higher               D. the high

27. In the 1960s, pop art _______ to discover artistic significant in the commercial artifacts of the consumer culture.

A. seeking                   B. to seek                    C. has sought              D. sought

28. What is a _________ like that cost?

A. clothing                  B. clothes                    C. garment                  D. clothe

29. “I think women should not go to work.” “ I __________”

A. quite agree              B. a little agreed          C. so agree                  D. rather agreed

30. Put your shoes on properly or you’ll ________ over.

A. get                          B. turn                         C. fall                          D. bend

31. Barney and friends gave children___________ pleasure.

A. a great deal of        B. a large quantity       C. a large deal of         D. a great number of

32. Do you have any objections___________ this new road scheme?

A. at                            B. with                        C. to                            D. for

33. Despite a lot of hardship, the Green City Project will go___________

A. before                     B. forward                  C. advance                  D. ahead

34. I'm sorry! I didn't break that vase on___________

A. my mind                 B. time                        C. purpose                   D. intention

35. I don't feel like___________ to the cinema now.

A. go                           B. to have gone           C. going                      D. to go

36. He has___________ money in the bank.

A. a large number of   B. a lots of                  C. a lot of                    D. lot of

37. There's a good film___________ town.

A. at                            B. over                        C. on in                       D. in on

38. He isn't going to learn Spanish and___________

A. so isn't she              B. neither is she           C. she isn't too            D. either she isn't

39. The policeman explained to us___________ get to the market.

A. how                        B. how could              C. how we could         D. how could we

40. He's always trying___________ me.

A. to avoid to meet     B. avoiding meeting    C. to avoid meeting    D. avoiding to meet

41. Mr. Brown___________ in the army from 1960 to 1980.

A. had served              B. has served               C. had been serving    D. served

42. Would you please___________ him speak about the new plan.

A. let                           B. allow                       C. ask                          D. tell

43. Although she is unkind, I can't help___________ her.

A. like                                     B. liked                       C. to like                     D. liking

44. Although Vicky looked pretty much the same after all those years, I noticed___________ changes which made her look even more beautiful than I remembered.

A. fair                          B. sensitive                  C. subtle                      D. joint

45. After hours of bargaining with the salesman, Jake bought the jacket for a _________of the original price.

A. fraction                   B. piece                       C. part                                     D. spot

46. The football match tomorrow evening will be broadcast___________ on TV and radio.

A. simultaneously       B. communally            C. uniformly                D. jointly

47. Please fill in your employment history, including your___________ employer as well as any previous ones you might have had.

A. private                    B. daily                       C. constant                  D. current

48. Most museums in the city___________ Day Passes at special rates for both pupils and students.

A. issue                       B. transmit                  C. print                        D. project

49. The woman___________ someone had stolen her purse, but although they searched everyone in the shop, it wasn't found.

A. accused                  B. enforced                 C. claimed                   D. warned

50. As I was___________ of the change in the program, I arrived half an hour late for the rehearsal.

A. unaware                  B. unconscious            C. unable                     D. unreasonable

ĐÁP ÁN

1. B     2. D     3. B     4. C     5. B     6. C     7. C     8. D     9. C     10. D

11. A   12. D   13. D   14. A   15. B   16. B   17. D   18. D   19. D   20. D

21. A   22. C   23. A   24. B   25. B   26. C   27. D   28. C   29. A   30. C

31. A   32. C   33. D   34. C   35. C   36. C   37. C   38. B   39. C   40. C

41. D   42. A   43. D   44. C   45. A   46. A   47. D   48. A   49. C   50. A

Tất cả nội dung bài viết. Các em hãy xem thêm và tải file chi tiết tại đây: Download

>> Khai giảng Luyện thi ĐH-THPT Quốc Gia 2017 bám sát cấu trúc Bộ GD&ĐT bởi các Thầy Cô uy tín, nổi tiếng đến từ các trung tâm Luyện thi ĐH hàng đầu, các Trường THPT Chuyên và Trường Đại học..

Cập nhật thông tin mới nhất của kỳ thi tốt nghiệp THPT Quốc Gia 2016