100 câu trắc nghiệm về giới từ( có đáp án)

Cập nhật lúc: 11:59 03-08-2016 Mục tin: Ngữ Pháp (Grammar)


1000 câu trắc nghiệm về giới từ cực hay gồm giới từ đi với danh từ, tính từ, động từ và đáp án giúp người học tự kiểm tra và đánh giá năng lực.

 

100 CÂU TRẮC NGHIỆM GIỚI TỪ (CÓ ĐÁP ÁN)

1.) Elizabeth is fond .......... going to dances.

a.) in                                      b.) of                                      c.) with                                    d.) at                                      

2.) That is last year's telephone directory. It's .......... date now.

a.) into                                    b.) out of                                  c.) besides                         d.) out                                     

3.) He was put .......... prison.

a.) to                                      b.) from                                    c.) into                                    d.) at                                     

4.) We rejoice .......... her success.

a.) in                                      b.) at                                      c.) over                             d.) all are correct                        

5.) I saw him .......... noon.

a.) for                                     b.) with                                    c.) against                                 d.) at                                     

6.) She treated me .......... Cake, ice-cream and tea.

a.) with                                    b.) for                                     c.) to                                      d.) by                                     

7.) The picture is .......... the wall

a.) above                                   b.) at                                      c.) over                                    d.) on                                     

8.) She likes to go .......... a picnic.

a.) for                                     b.) on                               c.) for and on are correct                  d.) by                                      

9.) William is .......... meanness.

a.) against                                 b.) above                       c.) towards                              d.) according to                           

10.) I work hard .......... help my family.

a.) so as to                                b.) in order to                c.) in order that                           d.) a and b

11.) She burst .......... tears.

a.) out of                                  b.) into                                    c.) for                                     d.) in                                     

12.) .......... mistake, I took the wrong book from my desk this morning.

a.) Through                                 b.) By                                  c.) With                                   d.) In                                     

13.) They chose him .......... their leader.

a.) with                                    b.) for                                     c.) by                                      d.) into                                   

14.) I want you to arrange these .......... order by putting the largest first then the next, and so on…

a.) on                                      b.) out of                                  c.) in                                      d.) from                                   

15.) She smiled .......... him.

a.) at                                      b.) with                                    c.) to                                      d.) about                                   

16.) Your work is .......... the average.

a.) under                                   b.) beneath                             c.) down                             d.) below                                  

17.) I shall be ready .......... a moment.

a.) for                                     b.) in                                      c.) with                                    d.) on                                     

18.) Aren't you glad that you went to the party with us .......... all?

a.) in                                      b.) after                                   c.) above                                   d.) with                                   

19.) We can't get everything we want from life; we must just make the best .......... it.

a.) with                                    b.) of                                      c.) for                                     d.) by                                     

20.) Go and get me a carton .......... cigarettes.

a.) with                                    b.) of                                      c.) out of                             d.) no

21.) He is negligent .......... his duties.

a.) with                                    b.) to                                      c.) for                                     d.) of                                     

22.) Long skirts are .......... again.

a.) for                                     b.) in                                      c.) into                                    d.) through                                

23.) The car went .......... full speed.

a.) with                                    b.) for                                     c.) to                                      d.) at                                      

24.) He was .......... himself with rage.

a.) against                                 b.) for                                     c.) beside                                  d.) with                                   

25.) Gas is made .......... coal.

a.) of                                      b.) from                                    c.) with                                    d.) to                                     

26.) He suffers .......... headaches.

a.) from                                    b.) with                                    c.) in                                      d.) by                                     

27.) Who .......... Richard would have said such a thing?

a.) but                                     b.) by                                      c.) with                                    d.) in addition of                         

28.) He was .......... himself with joy.

a.) to                                      b.) beside                                  c.) in                                      d.) of                                     

29.) His ideas are all .......... the times.

a.) like                                    b.) behind                                  c.) but                                     d.) except                                 

30.) I shall wait .......... you.

a.) about                                   b.) by                                      c.) to                                      d.) for                                     

31.) What do you think .......... this sonata of Beethoven?

a.) of                                      b.) to                                      c.) with                                    d.) from                                   

32.) If you earn a good salary, you can be independent .......... your parents.

a.) for                                     b.) to                                      c.) of                                      d.) by                                     

33.) Ottawa is .......... Canada.

a.) with                                    b.) on                                      c.) to                                      d.) in                                     

34.) A bird .......... the hand is worth two .......... the bush.

a.) on - on                                 b.) on - in                                 c.) in - in                            d.) in - on                                

35.) There are many others .......... me who disagree on what you say.

a.) with                                    b.) besides                                 c.) to                                    d.) as                                     

36.) When were you released .......... prison?

a.) at                                      b.) into                                    c.) from                                    d.) out of                                 

37.) Who is not for me is .......... me.

a.) towards                                 b.) against                                 c.) with                               d.) along                                  

38.) There's nothing .......... exercises for making you warm.

a.) like                                    b.) in                                      c.) for                                     d.) about                                  

39.) I have not done my exercise .......... now.

a.) till                                    b.) since                                   c.) for                                     d.) at                                     

40.) These facts may be familiar .......... you.

a.) with                                    b.) about                                   c.) to                                      d.) into                                    

41.) .......... the most part, his explanations are quite easy to understand.

a.) For                                     b.) Through                                 c.) With                             d.) Toward                                  

42.) He put the book .......... the take and sat down .......... a chair.

a.) on - in                                 b.) on - with                               c.) on - on                         d.) on - into                               

43.) He walked .......... the room .......... which we were sitting.

a.) in - in                                 b.) in - for                                c.) into - in                       d.) into - from                            

44.) The doctor cured me .......... my illness.

a.) for                                     b.) of                                      c.) with                                    d.) at                                     

45.) What do you know .......... him?

a.) to                                      b.) about                                   c.) with                                    d.) for                                    

46.) .......... all my care, it was broken.

a.) Before                                  b.) After                                   c.) To                                      d.) With                                   

47.) Life is just one trouble .......... another.

a.) to                                      b.) for                                     c.) after                                   d.) against                                

48.) Did Mr. Kennedy park his car .......... front .......... our house?

a.) at - of                                 b.) in - to                                 c.) with - to                               d.) in - of                                

49.) Did they ask .......... me?

a.) at                                      b.) to                                      c.) before                                  d.) after                                  

50.) An accident has happened .......... that family.

a.) to                                      b.) with                                    c.) against                                 d.) for                                   

51.) It looks better .......... a distance.

a.) to                                      b.) for                                     c.) at                                      d.) but                                    

52.) She was engaged .......... him for ten months before they got married.

a.) to                                      b.) with                                    c.) for                                     d.) by                                     

53.) What did Mr. Brown die ..........?

a.) with                                    b.) by                                      c.) in                                      d.) of                                     

54.) She took me .......... my brother.

a.) by                                      b.) for                                     c.) to                                      d.) with                                   

55.) It is .......... three o'clock; it is nearly a quarter past three.

a.) about                                   b.) at                                      c.) past                                    d.) around                                 

56.) She gave some advice .......... her brother.

a.) to                                      b.) for                                     c.) with                           d.) all are correct                        

57.) He was brought .......... the judge.

a.) to                                      b.) with                                    c.) before                                  d.) for                                    

58.) The government must care .......... the families of invalid soldiers.

a.) about                                   b.) for                                     c.) to                                      d.) at                                     

59.) They like to sit .......... the fire.

a.) by                                      b.) on                                      c.) for                                    d.) with                                   

60.) I cannot do it .......... you.

a.) as                                      b.) like                                    c.) by                                      d.) through                              

61.) .......... one enemy he has 50 friends.

a.) With                                    b.) To                                      c.) For                                 d.) Through                                

62.) Mary married a wealthy man. She got married .......... him last June.

a.) by                                      b.) for                                     c.) about                                  d.) to                                     

63.) There were .......... 100 people at the meeting.

a.) up                                      b.) on                                      c.) upon                                 d.) above                                  

64.) William is big .......... his age.

a.) with                                    b.) for                                     c.) by                                    d.) through                                

65.) The god jumped .......... the table.

a.) through                                 b.) over                                    c.) out of                              d.) past                                   

66.) He didn't dare to say it .......... my face.

a.) on                                      b.) with                                    c.) in                                      d.) to                                     

67.) .......... general, that is true. However, there are many exceptions.

a.) On                                      b.) In                                      c.) By                                  d.) Through                                

68.) Can you recommend me a good book .......... life in the sixteenth century?

a.) of                                      b.) about                                   c.) in                                    d.) from                                   

69.) He is a friend .......... mine.

a.) with                                    b.) in                                      c.) of                                      d.) to                                     

70.) He is a man .......... action.

a.) of                                      b.) with                                    c.) for                                     d.) about                                 

71.) The dog ran .......... the house.

a.) into                                    b.) in                                      c.) for                                     d.) across                                 

72.) She was offended .......... my remark at the meeting yesterday.

a.) at                                      b.) by                                   c.) with                   d.) at and by are correct                  

73.) That car costs .......... $2,000.

a.) for                                     b.) above                                   c.) at                          d.) all are correct                        

74.) He is looking .......... his glasses.

a.) after                                   b.) for                                     c.) into                                    d.) by                                     

75.) He read that .......... a book.

a.) at                                      b.) from                                    c.) to                                      d.) in                                     

76.) Someone left a box in the garden and I fell .......... it in the dark.

a.) into                                    b.) by                                      c.) off                                   d.) over                                   

77.) Let's drink .......... his success.

a.) in                                      b.) to                                      c.) into                                    d.) for                                     

78.) Shut the door .......... you.

a.) for                                     b.) after                                   c.) with                                    d.) into                                   

79.) He turned his back .......... her.

a.) beside                                  b.) next to                                 c.) by                                  d.) on                                     

80.) He is a man .......... his forties.

a.) on                                      b.) about                                   c.) to                                    d.) in                                     

81.) He is .......... royal blood.

a.) for                                     b.) in                                      c.) of                                      d.) with                                   

82.) I don't think that I'm acquainted .......... him

a.) with                                    b.) to                                      c.) by                                      d.) for                                    

83.) Professor Moore called my attention .......... that particular mistake.

a.) about                                   b.) with                                    c.) by                                    d.) to                                     

84.) Share these sweets .......... the five children and see that each one gets a fair share

a.) to                                      b.) between                                 c.) for                                d.) among                                  

85.) I'll try to pay you the money the week .......... next.

a.) before                                  b.) for                                c.) after                d.) no preposition needed                  

86.) Bien Hoa is secured .......... floods.

a.) by                                      b.) to                                      c.) from                                    d.) for                                   

87.) She saw a butterfly .......... the window.

a.) across                                  b.) in                                      c.) into                                  d.) through                                

88.) They live .......... rice.

a.) with                                    b.) on                                      c.) by                                    d.) for                                    

89.) Stand .......... front of me you will see better; there will be nothing .......... the way of your view.

a.) at - in                                 b.) in - of                                 c.) in - in                                d.) in - at                                

90.) He aimed .......... the tiger.

a.) for                                     b.) at                                      c.) with                                    d.) to                                     

91.) In boxing it is a foul to hit .......... the belt.

a.) above                                   b.) over                                    c.) below                             d.) down                                   

92.) You must settle the matter .......... yourselves.

a.) with                                    b.) in                                      c.) into                                 d.) among                                  

93.) He spoke .......... a whisper.

a.) in                                      b.) into                                    c.) like                                    d.) with                                   

94.) He was ill .......... fever.

a.) to                                      b.) in                                     c.) with                                      d.) for                                    

95.) I came on Monday at ten o'clock .......... the morning.

a.) from                                    b.) in                                      c.) at                                      d.) for                                    

96.) I took him .......... the hand.

a.) with                                    b.) at                                      c.) by                                      d.) to                                     

97.) He made himself pleasant .......... visitors.

a.) with                                    b.) by                                      c.) to                                      d.) for                                    

98.) He stayed home .......... the rain.

a.) because                                 b.) because of                        c.) for                                     d.) against                                

99.) I really respect that man .......... his honesty.

a.) by                                      b.) about                                   c.) with                                    d.) for                                    

100.) There is not much correspondence .......... his ideal and mine.

a.) in                                      b.) among                                   c.) between                                 d.) at    

ĐÁP ÁN

  1. B
  2. B
  3. C
  4. D
  5. D
  6. C
  7. D
  8. C
  9. B
  10. D
  11. B
  12. A
  13. B
  14. C
  15. A
  16. D
  17. B
  18. B
  19. B
  20. B
  21. D
  22. B
  23. D
  24. C
  25. B
  26. A
  27. A
  28. B
  29. B
  30. D
  31. A
  32. C
  33. D
  34. C
  35. B
  36. C
  37. B
  38. A
  39. A
  40. C
  41. A
  42. C
  43. C
  44. B
  45. B
  46. B
  47. C
  48. D
  49. D
  50. A
  51. C
  52. A
  53. D
  54. B
  55. C
  56. A
  57. C
  58. B
  59. A
  60. B
  61. C
  62. D
  63. D
  64. B
  65. B
  66. D
  67. B
  68. B
  69. C
  70. A
  71. A
  72. D
  73. B
  74. B
  75. D
  76. D
  77. B
  78. B
  79. D
  80. D
  81. C
  82. A
  83. D
  84. D
  85. C
  86. C
  87. D
  88. B
  89. D
  90. B
  91. C
  92. D
  93. A
  94. B
  95. B
  96. C
  97. A
  98. B
  99. D
  100. C

 

 

Tất cả nội dung bài viết. Các em hãy xem thêm và tải file chi tiết tại đây: Download

>> Khai giảng Luyện thi ĐH-THPT Quốc Gia 2017 bám sát cấu trúc Bộ GD&ĐT bởi các Thầy Cô uy tín, nổi tiếng đến từ các trung tâm Luyện thi ĐH hàng đầu, các Trường THPT Chuyên và Trường Đại học..

Cập nhật thông tin mới nhất của kỳ thi tốt nghiệp THPT Quốc Gia 2016